Zgrubienia przy jądrze.

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Zgrubienia przy jądrze.

Postprzez Papusiek111 » 03 Kwi 2023, 11:02

Witam

Od jakiegoś czasu wyczuwam zgrubienia na nasieniowodach przy łączeniach z jądrami (zbite miękkie kulki), Odczuwam uczucie ciężkości przy prawym jądrze gdzie tych kulek w nasieniowodzie jest najwięcej. Jestem zapisany do urologa lecz termin mam dopiero za miesiąc. Same jądra są identyczne względem siebie, nie zauważyłem aby się powiększyły. Proszę o informację czy jest szansa, że to nie rak ?

Serdecznie Pozdrawiam
Papusiek111

Re: Zgrubienia przy jądrze.

Postprzez tobson85 » 03 Kwi 2023, 17:59

Hej
Dobrze ze umówiłes się do urologa, bo tak naprawdę nikt na odległość nie będzie Ci w stanie powiedzieć z czym masz do czynienia.
Jesli zmiany nie dotyczą samych jąder tylko najądrzy i są obecne obustronnie to możliwe ze są to np torbiele nasienne lub po prostu fizjologiczna struktura najadrzy - najądrza sa nieregularne o wyczuwalnej strukturze.
Jednak żeby wykluczyć groźne zmiany to konieczna jest wizyta u urologa i badanie USG. To doczyczy wszystkich zmian w obrębie jąder.

Pozdrawiam
Tobiasz
teratoma immaturum, carcinoma embryonale 80%, seminoma, IGCN / CS IIA / 3xBEP - 4 WSK Wrocław 6.05.2016 - 05.07.2016
tobson85
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Wrocław

Postprzez Kozi » 03 Kwi 2023, 19:16

Cześć,

Będąc na Twoim miejscu nie czekałbym miesiąc, tylko zweryfikował to prywatnie - w najszybszym możliwym terminie
Kozi

Postprzez Papusiek111 » 03 Kwi 2023, 19:34

Dziękuję za odpowiedzi, udało mi się przyspieszyć wizytę na 13stego. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
Papusiek111

Postprzez Krolewsky » 24 Kwi 2023, 18:16

Papusiek111 napisał(a):Witam

Od jakiegoś czasu wyczuwam zgrubienia na nasieniowodach przy łączeniach z jądrami (zbite miękkie kulki), Odczuwam uczucie ciężkości przy prawym jądrze gdzie tych kulek w nasieniowodzie jest najwięcej. Jestem zapisany do urologa lecz termin mam dopiero za miesiąc. Same jądra są identyczne względem siebie, nie zauważyłem aby się powiększyły. Proszę o informację czy jest szansa, że to nie rak ?

Serdecznie Pozdrawiam

Udało Ci się już coś ustalić? Ja miałem cieżkość w mosznie od żylaków.
Krolewsky

Miejscowość: Wrocław

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 5 gości