Rafal Lat 35 Śląsk

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Rafal Lat 35 Śląsk

Postprzez Diabeł1976 » 10 Sty 2023, 19:57

Ja przy nasieniaku IA jestem od 2013 roku na obserwacji. Z onkologiem widzę się co pół roku. Na razie jest OK. Pozdrawiam.
Diabeł1976

Postprzez rusio18 » 28 Kwi 2023, 17:43

Witam :)
Mam szybkie pytanko od 3 dni mam lekkie bóle w okolicach lewego jądra (nie boli mnie samo jądro) za to jest mega czułe.
Bardziej ból promieniuje pomiędzy odbytem a moszna do lewej nogi ścięgien nie wiem jak to nazwać. Ktoś z takim przypadkiem się spotkał. Ostatnio miałem tk i markery wszytsko ok.
https://SecreLocal.com - Secret Live Dating - No Verify - Anonymous Adult Dating - Video Chat Girls
rusio18

Miejscowość: Usa

Postprzez pawel1979 » 01 Cze 2023, 13:03

Witam,
rusio18, co z tymi bólami u Ciebie mam to samo, wyniki i USG wszystko ok, lekarz rozgląda ręce, już sam nie wiem.
pawel1979

Postprzez adamus09 » 01 Cze 2023, 13:50

pawel1979 napisał(a):Witam,
rusio18, co z tymi bólami u Ciebie mam to samo, wyniki i USG wszystko ok, lekarz rozgląda ręce, już sam nie wiem.

rusio18 napisał(a):Witam :)
Mam szybkie pytanko od 3 dni mam lekkie bóle w okolicach lewego jądra (nie boli mnie samo jądro) za to jest mega czułe.
Bardziej ból promieniuje pomiędzy odbytem a moszna do lewej nogi ścięgien nie wiem jak to nazwać. Ktoś z takim przypadkiem się spotkał. Ostatnio miałem tk i markery wszytsko ok.

Ja jestem po orchidektomii w 11.2023 i też ostatnio po 5-6msc wróciły dziwne dolegliwości właśnie w pachwinach, na wzgórku, jak zaraz po operacji (ciągnięcie, kłucie, dziwny ból, słabo z chodzeniem). Lewe strona czysta USG, markery (aczkolwiek wyszedł mi 1 węzeł lekko powiększony i czekam na wyniki PET).
Chyba taka natura powikłań po zabiegu? Szukając jakichś badań/artykułu nie znalazłem zbyt wiele o późnych powikłaniach, wszędzie piszą o 'zaraz po' zabiegowych.
adamus09

Postprzez miszcz » 01 Cze 2023, 14:02

Moim zdaniem to podrażnienie nerwu udowo-płciowego. Ja od dwóch lat mam problemy z chodzeniem przez ból w pachwinie. Niby przez mięsień biodrowo-lędźwiowy, ale w grę wchodzi też powikłanianie po operacji lub chemioterapii. Nikomu jednak nie chce się tego diagnozować i muszę sobie radzić sam.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez pawel1979 » 02 Cze 2023, 11:14

Czy ból drugiego jądra może być spowodowany stresem i spięciem jakiś mięśni lędzwiowych, pleców? Bo zauważyłem że drugie jądro boli mnie kiedy mam "pełną głowę"??
pawel1979

Postprzez miszcz » 02 Cze 2023, 11:35

Nikt nie wie, czym jest spowodowany, ale dużo osób odczuwa ten ból dlugo po operacji.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez adamus09 » 02 Cze 2023, 12:37

pawel1979 napisał(a):Czy ból drugiego jądra może być spowodowany stresem i spięciem jakiś mięśni lędzwiowych, pleców? Bo zauważyłem że drugie jądro boli mnie kiedy mam "pełną głowę"??

Dziwna sprawa ale u mnie właśnie żona miała operacje - 3 tyg stresu, jestem wysoki wiec z lędźwiowym zawsze kiepsko przy siedzącej pracy a potem wymagającym dziecku (baw, podnoś itd) i teraz mi się nasiliły dziwne objawy bólowe tak jak pisałem

A jak do tego dodamy hipotezę miszcza o jakimś uszkodzeniu nerwu przez orchidektomię to ciekawa hipoteza się robi. W końcu organizm to system gdzie wiele jest połączone ze sobą. A jest tam co wybierać np.: https://fizjoterapeuty.pl/uklad-nerwowy ... inowy.html
Może to jakaś komplikacja długoterminowa - rwa udowa czy coś :roll:
adamus09

Postprzez rusio18 » 12 Cze 2023, 22:43

Cześć !

Sorki że nie odpisywałem ale urlopowałem się. Powiem tak mam dziwne bóle - ale jak byłem na kontroli u Dr. Sarosieka - zostałem poinformowany że takie bóle to norma. Jądro może boleć bo przejmuje pracę jądra którego już nie ma. I każda czynność seksualna, podniecenie itp - może powodować ból - co powinno być normalną rzeczą.

Z drugiej strony sam jestem mega wrażliwcem. Bo w lewym jądrze mam malutką torbiellkę nasienną która w głowie zawsze wymyślam że to guz. I tak sobie żyję. ?Najlepiej robić badania co jakiś czas i się kontrolować. Już taka nasza psychika. Często lubi wariować. U mnie Ból czasem jest czasem go nie ma. Nie mam takich bóli że nie mogę chodzić jednak sokwiera mi jak np siedzę długo w samochodzie to czuje takie ciągnięcie. No i od częstego macania i szukania w jajku czegokolwiek też podrażniasz nerwy.
https://SecreLocal.com - Secret Live Dating - No Verify - Anonymous Adult Dating - Video Chat Girls
rusio18

Postprzez rusio18 » 15 Maj 2024, 20:00

Cześć Dawno mnie tu nie było - myślę że warto napisać innym osobom co u mnie - Póki co jest w porządku. Wyniki i Badania w normie. TK CZyste. Pozdrawiam Grupę.
rusio18

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość