Pytanie jak czujecie się po podaniu testosteronu?

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Pytanie jak czujecie się po podaniu testosteronu?

Postprzez Michalest » 04 Sty 2024, 17:07

Ja poszedłem z samym teściem który sam sobie zrobiłem bo urolog zalecił. Ale ogólnie lekarz zalecił mi wszystkie badania po 2 miesiącach na hormony. Taki zestaw jak przeważnie robią kulturyści na „bombie”. Jak sobie wygogolujesz to będziesz wiedział.
Michalest

Postprzez miszcz » 04 Sty 2024, 17:11

Przed wizytą zrób sobie testosteron wolny i całkowity prywatnie, poproś rodzinnego o skierowanie na morfologię krwi i PSA. Tych badań jest sporo, moja endokrynolog, kiedy chodziłem prywatnie, kierowała tylko na TSH, obecnie chodzę na NFZ, to mam PSA, kortyzol, witaminę D i morfologię. Co ciekawe, nie wypisuje skierowania na badanie poziomu testosteronu, co jest karygodnym błędem. Inni mają więcej badań.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Michalest » 04 Sty 2024, 17:20

A oprócz tych badań robisz teścia prolaktyne itd? Które badania może wystawić rodzinny na NFZ ?
Michalest

Postprzez miszcz » 04 Sty 2024, 17:27

Właśnie nie. Ani prolaktyny, ani wielu innych badań. Z pieniędzmi kiepsko stoję, więc nie robię prywatnie.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez PiotrekzŁodzi » 04 Sty 2024, 18:51

Skierowania od lekarza na te badania nie otrzymałeś?
PiotrekzŁodzi

Postprzez miszcz » 04 Sty 2024, 20:13

Nie dostałem. Jak pisałem, lekarze wręcz ostentacyjnie olewają takich pacjentów jak ja.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez vader777 » 06 Sty 2024, 20:21

Niestety człowiek nie zawsze trafi na człowieka-doktora,część z nich jak urzędasy a my jesteśmy tylko numerkami.
Tu wcześniej mistrz się chyba pytał czy 1 czy 2 ampułki na 4tyg.,ja biorę tylko jedną ale jest moc.Dziś bez problemu drzwi z zawiasów wyciągłem by ojcu pomóc,a 3 miesiące temu była by bieda bez ,,teścia" już o życiu intymnym nie wspomnę bo kiedyś musiałem brać pigułki,człek już po 40tce to wiadomo,a teraz chyba wystawie inwentum na allegro :) zawsze gotów do walki :).
vader777

Postprzez PiotrekzŁodzi » 06 Sty 2024, 20:29

Trochę mnie podbudowałeś tym postem, ja co prawda jestem tydzień po orchidektomii "ostatecznej" ale mam już wahania energii jak cholera, raz padam na ryj, a wczoraj na wieczór dostałem "powera" i zrobiłem nawet 3x15 pompek :-) Myślę, że to wahania spowodowane testosteronem.
Takie dwa pytania, 19.01 mam wizytę u androloga, jakie badania Waszym zdaniem warto ogarnąć przed? Chcę skrócić trochę czas oczekiwania na kurację.
Drugie, jakie preparaty znacie i możecie się wypowiedzieć? Z czytania starszych tematów najsensowniej wypada Nebido.
PiotrekzŁodzi

Postprzez miszcz » 06 Sty 2024, 23:08

Biorę Testosteronum Prolongatum. Najczęściej stosowany, ale wolałbym Nebido.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez PiotrekzŁodzi » 07 Sty 2024, 13:16

Jak często i jaką dawkę stosujesz? Jak odczucia? Jakie masz wyniki morfologii?
PiotrekzŁodzi

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 47 gości