Moja historia guz jądra lewego - proszę o pomóc

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Moja historia guz jądra lewego - proszę o pomóc

Postprzez Viss » 30 Lip 2024, 12:14

A przypadkiem Dr.Sarosiek nie został dyrektorem medycznym szpitala fieldorfa lux med onkologia?Teraz chyba tam przyjmuje a nie na szamockiej.
Viss

Postprzez Kamil# » 30 Lip 2024, 14:04

Karta DILO czy przydała Wam się w toku leczenia?
Kto wystawił i na jakim etapie? W piątek mam konsylium i jeszcze jej nie otrzymałem.
Kamil#

Postprzez PiotrekzŁodzi » 30 Lip 2024, 14:41

Viss napisał(a):A przypadkiem Dr.Sarosiek nie został dyrektorem medycznym szpitala fieldorfa lux med onkologia?Teraz chyba tam przyjmuje a nie na szamockiej.

Tak, teraz przyjmuje na Fieldorfa, oczywiście jeśli mówimy o wizytach na NFZ.
PiotrekzŁodzi

Postprzez Uroboros » 30 Lip 2024, 19:25

Dilo dali mi na konsylium. Raczej mi nie pomogła, raz onkolog dała mi skierowanie do pulmonologa w związku z rj dostałem odległy termin ,bardzo odległy i powiedziałem że mam kartę dilo, to Pani mi powiedziała że ja mam swoją kartę a ona swoje terminy
Uroboros

Postprzez adamus09 » 30 Lip 2024, 19:28

Mi DiLO wystawił lekarz POZ po tym jak przyszedłem z wynikami od prywatnej wizyty u urologa. W szpitalu przyśpieszyło.
adamus09

Postprzez miszcz » 30 Lip 2024, 23:17

Mnie wystawili, ale po leczeniu zapomnieli zamknąć karty DILO. Jak pojawił się guz w drugim jądrze, nie można było wystawić drugiej karty dla tej samej choroby, bo tamta nie została zamknięta. Nie wiem, czy coś dała. Nawet nie wiedziałem, że ją mam.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Kamil# » 29 Paź 2024, 23:22

Trzy miesiące temu zdecydowałem się na aktywną obserwację - miałem konsylium i kontaktowałem się z dr Sarosiekiem. Po tym czasie wykonałem tomografię i markery. Tomografia wykazuje przerzuty. Zacytuję fragment opisu z dnia dzisiejszego, który dotyczy nieprawidłowości:

Okoloaortalnie po stronie lewej powiększone patologicznie węzły chłonne (słabo odgraniczone z hypodensyjnymi obszarami w części centralnej o wymiarach do 26 x 35 x 39 mm poniżej żyły nerkowej, 16 x 18 x 30 poniżej w/w zmiany pomiędzy aorta i mięśniem lędźwiowym. Większa ze zmian przylega bez marginesu tkankowego do ok 40 - 50% dolnego obwodu żyły nerkowej. Drobne węzły chłonne przy lewej tętnicy biodrowej wspólnej dl. Do 7 mm. Dyskretne pogrubienie blaszek otrzewnej w miednicy po stronie lewej. Drobne zagęszczenia wzdłuż lewych naczyń biodrowych.
Reszta b/z.

Mam dostać 3x BEP w Warszawie. Proszę czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to będzie wyglądało ile to potrwa? Czy będzie ciągiem czy będą przerwy? Ile czasu spędzę w szpitalu?
Kamil#

Postprzez miszcz » 30 Paź 2024, 15:08

Chemioterapia BEP to 5 dni w szpitalu, przerwa z dojazdem do szpitala na dolewki bleomycyny w wyznaczonych dniach i kolejne 5 dni w szpitalu. Czas leczenia to ok. 2 miesiące. W Warszawie chemioterapia będzie w NIO, czy u doktora Sarosieka?
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Kamil# » 30 Paź 2024, 21:41

Na Fieldorfa u dra Sarosieka
Kamil#

Postprzez miszcz » 30 Paź 2024, 22:18

Tutaj masz świeży wątek. Możesz napisać na priv do autorki.

viewtopic.php?f=9&t=2552
miszcz
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości