Mieszany guz germinalny - rak zarodkowy + nasieniak. Przerzu

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Mieszany guz germinalny - rak zarodkowy + nasieniak. Prz

Postprzez natka222 » 18 Sie 2024, 17:47

Mój mąż dwa tyg temu miał orchidektomie, markery w normie, TK wykazało przerzut ( pakiet) do węzłów chłonnych zaotrzewnowych. Nie czekając na wynik hispatu już jutro zaczyna cykl 3*BEP. Żeby nie uciekał czas, a poza tym chcemy wykorzystać wakacje i to że trójka dzieci nie przyniosła jeszcze infekcji. Także im szybciej się działa tym lepiej. Od razu skorzystaliśmy z pomocy Dr Sarosieka. Mamy do niego 200 procent zaufania.
natka222

Postprzez Podpretekstem » 18 Sie 2024, 18:10

Kurde, przeraża mnie jednak to że tak późno ruszamy... Mam nadzieję że leczenie okaże się skuteczne a przerzuty się bardzo nie powiększyły :/
Dzięki Natka za Twój komentarz. Dużo zdrowia dla męża!
Podpretekstem

Postprzez mikey » 18 Sie 2024, 22:06

to już nieistotne, ważne, że będzie rychły start, statystyka i tak jest z Wami, blisko 100% szans na całkowite wyleczenie samą chemią

co do zaufania - chodziło mi o takie rosyjskie "ufaj i kontroluj" - tj. nie tylko rozmawiaj z lekarzem, ale też zrozum swoją chorobę i aktywnie uczestnicz w rozmowie, sytuacja w której nie jesteście w stanie podać ile węzłów jest zajętych i jak dużych, bo żaden lekarz nie dał Wam tych danych to trochę żółta kartka dla kogoś, bo tak nie powinno być;
mikey

Postprzez Podpretekstem » 18 Sie 2024, 22:17

mikey,
To jest komentarz w punkt. W pełni się z nim zgadzam. Na rozmowie z onko czułam się jak ślepiec błądzący we mgle - byłam tak zszokowana tematem potencjalnych przerzutów do płuc i tym, że nikt wcześniej nie zlecił TK klatki, że nawet nie wiedziałam o co pytać. Teraz, dzięki Waszym wpisom czuję się dużo lepiej przygotowana do rozmowy. A przede wszystkim do tego, że dokumentacja medyczna to jest moja własność i bez łaski powinniśmy ją otrzymać!
Napisze do dr Sarosieka a lekarzom, którzy będą ogarniać męża, będę patrzeć uważnie na ręce. Zobaczymy też, co doktor na to wszystko.
A zdanie dotyczące statystyki - dziękuję Ci za nie :) dzisiaj tak po ludzku potrzebowałam coś takiego przeczytać, żeby nabrać siły do walki.
Podpretekstem

Postprzez Podpretekstem » 20 Sie 2024, 15:50

Czy ktoś dysponuje aktualnym adresem mailowym dr Sarosieka?
tomasz.sarosiek@tomaszsarosiek.pl. - czy ten jest aktualny?
Podpretekstem

Postprzez Piotrek30 » 20 Sie 2024, 16:20

Adres jest prawidłowy.
Tutaj jeszcze kontakt telefoniczny:
Zapisy NFZ: tel. +48 22 469 83 90, +48 430 87 00
Wizyty prywatne , Oncomedica: +48 503 913 935
Piotrek30

Postprzez Podpretekstem » 20 Sie 2024, 19:12

No i jest dupa, Panowie i Panie. Chyba nie jest dobrze.
Cyt z TK
W przestrzeni przyaortalnej na wysokości l2-l3 widoczny pakiet węzłowy 28*21*40 mm.
W dolnych partiach płuc kilka guzków meta wielkości do 18mm.
Konsultacja z dr Sarosiekiem na czwartek.
W poniedziałek chemia w Krakowie 4*BEP.
Podpretekstem

Postprzez CRS » 20 Sie 2024, 20:01

Hej

Nasieniak i rak embrionalny są bardzo chemiowrażliwe.

Powodzenia!
CRS

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości