Powikłania

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Powikłania

Postprzez supernik » 22 Lis 2024, 19:34

Witam, po 2,5 dobach po operacji w domu pojawiły się dodatkowe siniaki w okolicy rany na mosznie i zasinienie prącia - czy to się wchłonie ? Mieliście tak czy nie ? Jak było w waszym przypadku ?
Krwiak w mosznie też jest oczywiście wielkości drugiego jądra ale teraz mam wrażenie że się zmniejsza.

Image
supernik

Re: Powikłania

Postprzez miszcz » 22 Lis 2024, 20:44

Krwiak w mosznie powinien się wchłonąć. Co do prącia nie wiem. Przy żadnej z dwóch operacji nie miałem z tym żadnych problemów, podobnie jak inni, których poznałem na oddziale. Może ktoś z forumowiczów miał podobny problem.

Jeszcze prośbą organizacyjna. Postaraj się opisywać wszystkie swoje wątpliwości i pytania w jednym wątku, który założyłeś kilka dni temu, bez tworzenia nowych wątków. Będzie łatwiej odpowiadać, inni chorzy w przyszłości też łatwiej odnajdą informacje.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez supernik » 22 Lis 2024, 20:46

Ale to inne tematy temat diagnoza, temat powikłania temat ubezpieczenie - właśnie osobno łatwiej będzie znaleźć ?
supernik

Postprzez supernik » 22 Lis 2024, 20:51

Bo normalnie tego nie miałem. Po powrocie do domu świetnie się czułem i trochę pochodziłem 1km, pojeździłem autem, stałem kilka godzin robiąc porzadek w lekach, potem trochę pokrzyczałem na otoczenie, ciśnienie mi skoczyło i na koniec poczułem takie szczypanie w miejscach gdzie są te wybroczyny czyli prącie moszna rana. Dzwoniłem do szpitala ale powiedzieli że tak może być i kazali brać rutinoscorbin i wapno. ??
supernik

Postprzez miszcz » 22 Lis 2024, 20:59

Nie, lepiej będzie w jednym wątku. To tak jak historia choroby. Po powrocie do domu powinieneś chociaż 2 dni odpoczywać. Nawet, jak dobrze się czujesz, trzeba dać organizmowi czas, bo może dojść do jakichś drobnych krwotoków lub będą tworzyć się krwiaki. Skoro e szpitalu mówią, że jest ok, to nie masz co się martwić.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez supernik » 22 Lis 2024, 21:01

właśnie się martwię bo to była rozmowa telefoniczna nikt mnie nie widział.
supernik

Postprzez Warden » 26 Lis 2024, 16:53

mi pojawił się krwiak jakoś tydzień po operacji, Obejmował moszne, dolną część brzucha i troszkę prącie. Wszystko zależy od tego jak mocno był zaciśnięty opatrunek pooperacyjny przez pierwsze 24h po zabiegu. Imho nie masz się czym martwić - wchłonie się, ale i tak idź na kontrolę jakoś miesiąc po zabiegu.
Awatar użytkownika
Warden

Miejscowość: Wrocław

Postprzez supernik » 05 Gru 2024, 12:12

Finalnie wszystko się już wygoiło, krwiaki wchłoneły, jest ok. zajęło to 2 tygodnie.
supernik

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 48 gości