samokontrola

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

samokontrola

Postprzez Fifiuuu » 29 Gru 2024, 19:34

Cześć panowie, na wstepie powiem ze lat mam 17 i jestem juz shisteryzowany.
Wczoraj podczas kompania kiedy myłem wiadomo co wyczulem takiego malego guzka, sęk w tym ze nie jest on na jądrze tylko tak jakby na jego czubku? I mozna go normalnie poruszac, chodzi o jądro lewe. Jestem dość spanikowany i nie wiem co robic. Mama troche juz jest obarczona tym ze musi ciagle po lekarzach ze mna chodzic i no nie chce na darmo jej ciągać, wie ktos czy mam sie czego obawiac?
Fifiuuu

Re: samokontrola

Postprzez PiotrekzŁodzi » 29 Gru 2024, 19:38

Hej, jeśli jest to guzek ruchomy i nie wyczuwasz nic poza nim to wygląda to na najądrze, a nie guz sam w sobie.
Jednak moim zdaniem nie zaszkodzi żebyś to zbadał - lekarz Cię uspokoi i wyrobisz sobie zdrowy nawyk samokontroli.
Pamiętaj, że to nic wstydliwego iść do urologa aby się zbadać, osobiście jako rodzic bardziej bym Cię pochwalił w tej sytuacji :)
PiotrekzŁodzi

Postprzez Fifiuuu » 29 Gru 2024, 19:50

PiotrekzŁodzi napisał(a):Hej, jeśli jest to guzek ruchomy i nie wyczuwasz nic poza nim to wygląda to na najądrze, a nie guz sam w sobie.
Jednak moim zdaniem nie zaszkodzi żebyś to zbadał - lekarz Cię uspokoi i wyrobisz sobie zdrowy nawyk samokontroli.
Pamiętaj, że to nic wstydliwego iść do urologa aby się zbadać, osobiście jako rodzic bardziej bym Cię pochwalił w tej sytuacji :)

Wlasnie ja pamietam ze z rok temu go juz czulem i nic sie z tym nie dzialo nie bolalo ani nic no i zapomniaelm. Wlasnie wczoraj mi sie przypomnialo i ja juz w google widze ze mam raka, straszne zycie hipochondryka.
Fifiuuu

Postprzez miszcz » 29 Gru 2024, 19:58

Pewnie najądrze, ale dka pewności warto zgłosić się do lekarza rodzinnego po skierowanie na usg lub skierowanie do urologa. Nic nie kosztuje, a będziesz spokojny.
miszcz
Przyjaciel Forum

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości