Bartek, 39 lat, guz w jądrze, powiększone węzły chłonne

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Bartek, 39 lat, guz w jądrze, powiększone węzły chłonne

Postprzez Karolina_M » 05 Mar 2025, 18:32

Super, miałam ogromne nadzieje na takie wiadomości!
Trzymam kciuki, żeby to już był koniec tak dużych stresów dla Was :)
Dużo zdrowia i spokoju!
Karolina_M

Postprzez miszcz » 05 Mar 2025, 19:29

Jak pisałem wcześniej - zwykły onkolog poradzi sobie z typowym, podręcznikowym przypadkiem. Niestety, jeśli coś od tego odbiega, konieczna jest przynajmniej konsultacja z lekarzem specjalizującym się w danej chorobie. Powinno to być załatwione systemowo.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Podpretekstem » 05 Mar 2025, 22:32

Na mojego męża też onko z Krakowa miała pomysł, żeby dokładać chemii a w dalszej kolejności naświetlać.
Tylko i wyłącznie dzięki chłopakom stąd i dr Sarosiekowi uniknęliśmy w ostatniej chwili błędu w leczeniu.
Jesteście w dobrych rękach i ich się trzymajcie.
Powodzenia!
Podpretekstem

Postprzez Tukasia » 07 Mar 2025, 20:14

Jeny no chciałam wierzyć, że to może jakaś pogłębiona analiza poparta doświadczeniem itd. w Bydgoszczy, no ale to konsylium mnie utwierdziło w tym, że tak nie jest i że to po prostu nieznajomość tego raka. Padały teksty w stylu - „chemioterapeuci załamują nad Panem ręce” ( no przecież mega dobra odpowiedź na chemię), albo tego raka się nie operuje (jak właśnie się operuje).. ehhh w każdym razie teraz we wtorek wizyta już w tym Narodowym Instytucie Onkologii.. i weź tu człowieku nie czytaj w necie… polecam też chat GPt - całkiem już niezły w diagnozach- wyrobił się ostatnio
Tukasia

Postprzez CRS » 08 Mar 2025, 14:17

Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. Moje
CRS napisał(a):A wystarczy przeczytać wytyczne, które są ogólnie dostępne.
nie dotyczyło Ciebie ani jakiegokolwiek innego pacjenta. Pisałem to o lekarzach. Właśnie o tych specjalistach onkologii, doktorach a czasem i profesorach.
CRS

Postprzez Tukasia » 08 Mar 2025, 15:20

Tak tak - wiem wiem. Tak po prostu stękam, bo jestem już mega zmęczona nie dość że samym leczeniem i ogarnianiem dzieci to wlasnie tà szarpanina - bo chciałoby się po prostu zaufać lekarzowi
Tukasia

Postprzez CRS » 08 Mar 2025, 15:52

Teraz jesteście pod profesjonalną opieką. Możesz spokojnie zaufać profesorowi. I pogratulować sobie, że drążyłaś temat, bo uratowałaś męża przed "leczeniem".
CRS

Postprzez Tukasia » 11 Mar 2025, 15:02

Mąż jest po dzisiejszej wizycie w tym Narodowym Instytucie w Warszawie. Ogólnie dwóch profesorów stwierdziło dzisiaj, że z ich perspektywy mój mąż jest zdrowy. Ale Tk w kwietniu, Pet w maju- no i mi jakoś trudno jest się uspokoić - chyba jeszcze te emocje mnie trzymają
Tukasia

Postprzez Tukasia » 11 Mar 2025, 15:51

Nie muszę tego konsultować z trzecim ośrodkiem, prawda? Bo teoretycznie jak jeden mówi jedno, drugi drugie to wypadałoby zapytać 3… ale w tym temacie to chyba trochę jak sąd pierwszej i drugiej instancji, c’nie?
Tukasia

Postprzez miszcz » 13 Mar 2025, 01:35

Jesteście pod opieką bardzo dobrych specjalistów. Możecie im zaufać.
miszcz
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 48 gości