Chemioterapia uzupełniająca przy pT1 - poradźcie

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Chemioterapia uzupełniająca przy pT1 - poradźcie

Postprzez miszcz » 04 Maj 2026, 20:12

Aktualizacja. Dziś miałem kolejną kontrolę. 11 lat po chemioterapii i 4,5 roku po wycięciu drugiego jądra. Na TK wszystko w porządku. Przestałem już obawiać się wznowy, natomiast mam problemy z lękami dotyczącymi zachorowania na choroby typu SLA, czy stanami takimi jak udar mózgu.

Przez 5 ostatnich lat zmagam się z kalectwem z powodu bólu pachwiny nieznanego pochodzenia. Lekarzom nie udało się mnie zdiagnozować, fizjoterapeuci polegli, w końcu rozpracowałem, co to jest - nieznany medycynie problem z uwięźnięciem nerwów w zupełnie innym miejscu, które nie boli. Udało mi się opracować program skutecznych ćwiczeń i powoli wracam do sprawności.

Jestem pod kontrolą doktora Marcina Kowalskiego, znanego pacjentom Beskidzkiego Centrum Onkologii. Wizyty i badania odbywają się w szpitalu powiatowym kilkaset metrów od mojego miejsca zamieszkania, więc jest idealnie, a ja jestem bardzo zadowolony.
miszcz
Przyjaciel Forum

Re: Chemioterapia uzupełniająca przy pT1 - poradźcie

Postprzez tomowen » 06 Maj 2026, 20:17

Miszczu, 11 lat to szmat czasu. Fajnie, że wszystko jest ok. Pewnie już tak zostanie.
U mnie 3 lata po zakończeniu chemioterapii. Zazdroszczę tego spokoju :) Trzymam kciuki.
tomowen

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 45 gości