Guz jądra prawego Seminoma

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Guz jądra prawego Seminoma

Postprzez acidapple » 24 Paź 2012, 13:34

Witam,

długo się nie odzywałem na forum, u mnie wszystko w porządku markery w normie, TK i RTG również, także cieszę się zdrowiem ;)

Byłem dzisiaj na kolejnej wizycie kontrolnej w WCO, chciałem zrobić sobie kolejne badanie na markery, ale usłyszałem od pani dr, że nie dadzą mi skierowania, ponieważ jestem zdrowy i nie byłem leczony w WCO (chodzę na kontrolę od stycznia tego roku). Zapytałem to co dalej z dalszymi systematycznymi badaniami, które muszę przeprowadzać (powiedziałem o wytycznych i wg) to pani dr oczywiście zdziwiona powiedziała, że nie u nas, ma mnie teraz kierować mój urolog, bo ja tutaj nie bylem leczony :shock: .

Czy rzeczywiście teraz muszę być kierowany przez urologa, skoro teraz jestem pod kontrolą onkologa?
Awatar użytkownika
acidapple

Postprzez romi » 24 Paź 2012, 15:36

Witam
Jesteś pod opieką poradni onkologicznej i tam pewnie jest historia Twojej choroby. To że nie byłeś leczony, to nie znaczy, że przychodnia gdzie jesteś zapisany i chodzisz na kontrole może odmówić Ci skierowania na badania. Pani doktor jest w błędzie, bo w chwili obecnej opiekuje się Tobą lekarz onkolog, a nie urolog. Wszystkie skierowania na badania powinien wystawić Ci lekarz onkolog.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
romi

Postprzez troll » 24 Paź 2012, 16:21

Witam,

Potwierdzam! Brak skierowania na badania jest nie dość, że przejawem idiotyzmu to jeszcze chamstwem! Sugeruję porozmawiać z kierownikiem przychodni :) Urolog nie ma już nic do roboty :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości