Guz jądra - droga przez mgłę

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Guz jądra - droga przez mgłę

Postprzez Simon » 22 Gru 2012, 20:41

Witam,

dziękuję za cenne jak zwykle informacje. Jeśli chodzi o ścisłość to na razie podano 2 dawki G-CSF. Pierwszą dostałem wczoraj (w piątek był termin podania bleomycyny) dzisiaj wziąłem drugą. Kolejne mam w lodówce na następne 3 dni. Zastrzyki robię sobie sam. Pozostaje pilnować recepty po kolejnym pobycie w szpitalu.

z pozdrowieniami
Simon
Simon

Postprzez romi » 22 Gru 2012, 21:07

Witaj mamo Simona
Laili napisał(a):Szkoda, że tego nie wiedzieliśmy wcześniej, o tym spadku morfologi przed drugą dolewką bleomycyny....

No właśnie, wiedza to skarb.
Btw Wszystkim którzy zaczynają "przygodę" z rj trudno przekazać wszystkie informacje, ale te wiadomości znajdują się na forum w różnych wątkach. Trzeba szukać i pytać.
Zdziwienie lekarza, że morfologia jest zła a nie ma gorączki może budzić zdziwienie - powinien wiedzieć, że nie u każdego neutropenia daje jakieś widoczne objawy.
Fakt faktem, że człowiek jest mądry jak to przeżyje. Trzymamy kciuki za powodzenie leczenia.
Spokojnych i wesołych świąt. Pozdrawiam
romi

Postprzez Laili » 22 Gru 2012, 23:39

Podziękowania za informacje i życzenia, i również życzę dużo radości i spokojnych świąt dla zaangażowanych i ekspertów. :)
Serdecznie pozdrawiam
Laili
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 23 Gru 2012, 01:34

Witam,

Lekarz dopytywał się o temperaturę i był bezradnie zdziwiony, że nie ma, mierzyli w labolatorium 36,6.

Ja też się szczerze dziwię ale lekarzowi i temu, że on się zdziwił. Gdyby każda neutropenia przebiegała z gorączką neutropeniczą to oddziały onkologii byłyby wielkie jak całe szpitale! No ale cóż...

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez romi » 23 Gru 2012, 01:37

Wracając do morfologii to teraz należy spodziewać się dużych wahań. Po podaniu G-CSF morfologia pofrunie do nieba i na wynikach będzie neutrofilia, a później bardzo spadnie i znowu będzie neutropenia. Trzeba wiedzieć, że G-CSF nie stabilizuje morfologii. Żeby znowu lekarz nie był zdziwiony.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Laili » 23 Gru 2012, 02:27

Dziękujemy za informację. Dobrze wiedzieć, przynajmniej nasze nastroje nie będą się zgrywały z amplitudą wyników. :D
Serdecznie pozdrawiam
Laili
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 23 Gru 2012, 17:24

Witam,

A w razie jakichkolwiek pytań nie wahajcie się pisać :)

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez Simon » 23 Gru 2012, 17:32

Witam,

staram się pisać, jak tylko pojawiają się nowe informacje albo pytania. Co więcej szybkość odpowiedzi bardzo pozytywnie mnie zaskakuje.

A teraz pozostaje mi już chyba tylko życzyć Wesołych i Zdrowych Świąt dla wszystkich uczestników forum.

z pozdrowieniami
Simon
Simon

Postprzez poznaniak » 23 Gru 2012, 18:12

Dziękuję za życzenia i odwzajemniam dla Wszystkich Czytelników oraz Fachowców (Trolla i Lekarzy przez wielkie L) tego Forum życzenia Spokojnych, Rodzinnych i przede wszystkim Zdrowych (bądź z nadzieją na przyszłe zdrowie) Świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam serdecznie :)
poznaniak
Przyjaciel Forum

Postprzez Laili » 24 Gru 2012, 01:51

:D
Serdecznie pozdrawiam
Laili
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość