Carcinoma Embryonale, Porada

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Carcinoma Embryonale, Porada

Postprzez domkapotomka » 17 Sty 2013, 15:14

Witam,

Długo się nie odzywałem, jednak nie mogłem zebrać myśli w jedną całość. Jestem po 2 kursie BEP, jednak nie znoszę chemii zbyt dobrze.Po każdym cyklu ok 5 dni leże i "kwiczę", mam straszne zawroty głowy i "piszczenie" w uszach. Nie wspominając o gorzkim smaku w ustach. Wcześniej pisałem, że nie mam żadnych objawów- teraz wiem że to było złudne wrażenie. Psychicznie ciężko jest mi to wszystko wytrzymać, męczy mnie pobyt w szpitalu, nie mogę się na niczym skupić... naprawdę jest ciężej niż się spodziewałem. Moje płytki krwi nie regenerują się same, dostaję zastrzyki, wczoraj dostałem dolewkę bleo i dostałem takiej gorączki wieczorem, że prawie straciłem świadomość... mógłbym tak opisywać wiele jeszcze objawów ale myślę, że nie mogę za bardzo się żalić :) Generalnie markery spadają ładnie, dr Świątoniowski to świetny lekarz i ciągle trzyma rękę na pulsie.Teraz myślę już o operacji która czeka mnie po ostatnim kursie, wiem że w moim przypadku musi to być dr Rogowski. I tu chciałbym spytać się osób które miały tę operacje u dr, jak najlepiej się z nim kontaktować itp... pozdrawiam serdecznie,
domkapotomka

Re: Carcinoma Embryonale, Porada

Postprzez arek » 17 Sty 2013, 15:46

Witaj!
Fajnie że piszesz, bo już myślałem że się poobrażałeś na nas ;)
No niestety czasem chemia to trudna i nieprzyjemna sprawa, ale pocieszę Cię, że niedługo po tych złych rzeczach zaczniesz zapominać. Też miałem mocne zadyszki i problemy ze skupieniem, które utrzymywały się kilka miesięcy (zresztą z wydolnością organizmu nadal jestem na poziomie 70%)
domkapotomka napisał(a): wczoraj dostałem dolewkę bleo i dostałem takiej gorączki wieczorem, że prawie straciłem świadomość...

a jak teraz Twoje samopoczucie? temperatura wróciła do normy?
domkapotomka napisał(a):Teraz myślę już o operacji która czeka mnie po ostatnim kursie, wiem że w moim przypadku musi to być dr Rogowski

Na PW za moment podeślę Ci namiary na doktora. Jeśli będziesz na kontroli w Wa-wie pomyśl też o konsultacji w Magodencie - również bardzo doświadczony zespół zajmujący się RPLND, ale decyzja należy do Ciebie.
Życzę dużo lepszego samopoczucia w dalszej drodze do zdrowia.
Trzymaj się!
Arek
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość