Mój przypadek.

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Mój przypadek.

Postprzez Anonimowy » 26 Lut 2013, 20:56

Witam, mam 18 lat, od jakiegoś czasu wyczuwam zmianę na jednym z moich jąder, mianowicie na lewym. Na jego spodzie jakby doczepiło się coś, nie wiem czy to guz, czy co dokładnie, może Wy mi pomożecie. Jest to dosyć sporych rozmiarów coś, dosyć miękkie w dotyku, jakby lekko pofałdowane, mogę to ugniatać, wtedy jakby uciekało mi z pomiędzy palców. Wiele się już naczytałem o możliwych chorobach związanych z jądrem i sami wiecie, trochę się nastraszyłem. Co to może być wg Was? Jądro jest normalne z tego, co czytałem, ani za twarde, ani za miękkie, nie czuję żadnego bólu, wiadomo, coś tam czasem koło jądra człowiek poczuje, to chyba normalne, skoro one ciągle pracują. Co to jest według Was? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi, wkrótce planuję udać się do urologa, lecz mam nadzieję, że nie będzie to przykra wizyta... Pozdrawiam.
Anonimowy

Re: Mój przypadek.

Postprzez romi » 26 Lut 2013, 21:16

Witaj
Na Twoje pytania jednoznacznie może odpowiedzieć po badaniach urolog, tak to jest wróżenie z fusów. Dlatego jeśli chcesz wyjaśnić sytuację to nie zwlekaj z wizytą. Dla lekarza urologa to rutynowe badania.
Powodzenia
romi

Re: Mój przypadek.

Postprzez rafaelo » 26 Lut 2013, 22:09

Witam Anonimowy dokładnie tak jak napisał Romi umów się w miare jak najszybciej do urologa , prawdopodobnie zrobi ci USG i wszystko będzie jasne , niezałamój się głowa do góry
rafaelo

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości