Prosze o opinię

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Prosze o opinię

Postprzez olafi » 21 Mar 2013, 14:20

Witam.

Mój mąż 1,5 roku temu przeszedł zabieg usunięcia jadra. Miał jedną "dawkę" Karboplatyny. I od tamtego czasu wszystko było ok...do dziś.
Po kolejnym TK wynik jest taki....że w opisie widnieje informacja o podejrzeniu destrukcji kości kulszowej.
Mąż dostał skierowanie na scyntygrafię kości. Miał wczoraj robione to badanie. Moje pytanie brzmi; "czy jest możliwość przerzutu? Lekarz prowadzący powiedział że musimy to dokładnie sprawdzić żeby wiedzieć co dalej. Proszę o opinie Trolla......wierze w jego wiedzę gdyż wszystkie jego opinie do tej pory były trafione.

czekam na odpowiedź.
olafi

Re: Prosze o opinię

Postprzez romi » 21 Mar 2013, 14:55

Witam
Jeśli oczekujesz jakiejś pomocy to zamieść proszę wszystkie wszystkie wyniki badań, h-p, TK, markery itd. które posiadasz, to będzie bardzo pomocne dla zorientowania się w sytuacji.
Pozdrawiam
romi

Postprzez m9nika » 21 Mar 2013, 15:38

Witam
romi napisał(a):zamieść proszę wszystkie wszystkie wyniki badań, h-p, TK, markery itd. które posiadasz,

I to najlepiej w kolejności leczenia w raz z datami i wartościami referencyjnymi (markery).
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez troll » 21 Mar 2013, 17:25

Witam serdecznie,

Kiedyś dobra passa może się skończyć... Ale póki co niechaj jeszcze trwa :) Tak przede wszystkim to nie ma powodów do zamartwiania się na zapas. Oczywiście, zmiany opisane jako destrukcyjne muszą być skontrolowane. Natomiast nie ma w tej chwili powodów do podejrzewania, że to efekt np. nawrotu choroby nowotworowej. Zalecenie scyntygrafii kośćca jest decyzją bardzo dobrą, trzeba jedynie poczekać teraz na wyniki.

Pozdrawiam
Image
Image
Awatar użytkownika
troll
Ekspert

Postprzez olafi » 22 Mar 2013, 22:34

Witam,

Dziękuję za odpowiedź. Póki co czekamy na wyniki. Jak tylko będziemy mieli wyniki to napiszę....Mam nadzieję że dobra passa będzie trwała. Jestem dobrej myśli.

Pozdrawiam
olafi

Postprzez olafi » 28 Mar 2013, 12:49

Witam

Wynik scyntygrafii..proszę o opinię.

Opis; Wychwyt znacznika w kosccu, także w kościach kulszowych, w granicach normy.

Wn;

Obraz nie przemawia za rozsiewiem do koscca.

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
olafi

Postprzez thinkpositive » 28 Mar 2013, 15:38

Wynik jednoznaczny:)
Scyntygrafia czysta jak łza.
2011 - nienasieniak, IB, 2xBEP, Mazowiecki Szpital Onkologiczny we Wieliszewie
Awatar użytkownika
thinkpositive
Przyjaciel Forum

Postprzez olafi » 28 Mar 2013, 17:04

POTRZEBOWAŁAM POTWIERDZENIA. DZIĘKUJE!!!!! CAŁY CZAS MYŚLĘ ŻE LEPIEJ NIE CIESZYĆ SIĘ ZA WCZEŚNIE I STĄD MOJE OBAWY. DZIĘKUJĘ.
olafi

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości