Witam po krótkiej przerwie.
Na wstępie chciałbym wszystkim serdecznie podziękować którzy udzielali mi porad i dzięki którym można się jakoś w miarę szybko ogarnąć w tej sytuacji. A odnośnie mojej sytuacj to jestem po kilku konsultacjach i w zasadzie podjąłem decyzję co do dalszego postępowania. Nie ukrywam że nie jest to łatwa sprawa podjąć taką decyzję a ja należę jeszcze do osób raczej dociekliwych także starałem się wszystko rozważyć przed podjęciem decyzji. Dlatego też zdecydowałem się konsultować swoje wyniki i na podstawie argumentów za i przeciw podjąć decyje. I tu muszę wyraźnie zaznaczyć dla osób które w przyszłości mogły by mieć podobne dylematy. Korzystajcie z porad ekspertów i ośrodków onkologicznych które mają doświadczenie i wiedzę w leczeniu tego typu. Konsultowałem się z ośrodku zaznaczonym na tym forum na zielono jak również w pobliskim szpitalu mojego miejsca zamieszkania. I niestety muszę stwierdzić że różnica wiedzy jest dramatyczna. I w zasadzie szkoda czasu i nerwów na leczenie z przypadku. Także polecam wszystkim nie opierać się i bez obaw dzwonić do sprawdzonych ośrodków, tym bardziej że podejście i sposób komunikacji z pacjentem jest bardzo pozytywny. Miałem okazję rozmowy zarówno z ośrodkiem w Gdańsku jak i w Warszawie i moje odczucia są tylko i wyłącznie pozytywne. Po prostu pełen profesjonalizm.
A w odniesieniu mojego przypadku zdecydowałem się na Karboplatynę. W moim przypadku 5 letnia obserwacja i ta niepewność że może nie zrobiłem wszystkiego żeby zapobiec zaważyła nad tą decyzją i tak postanowiłem.
Jeżeli ma ktoś jakieś doświadczenia i wskazówki co do ewentualnego postępowania po leczeniu karboplatyną to będę bardzo wdzięczny.
Dzięki i pozdrawiam