Hmmm, tylko wiesz jak to jest z tym dmuchaniem... jak za mocno.. to też można się przeziębić....
Nie chcę podważać opinii Pani doktor, niech na ten temat wypowiedzą się specjaliści... Czy jesteś świadomy wszelkich "za" i "przeciw" związanych z zaproponowanym Ci leczeniem uzupełniającym?
Gdybyś miał w terapii uzupełniającej zaleconą witaminę C+ rutynę + tran z wątroby rekina, albo setę

to można se brać, ale z naświetlaniem to już nie jest taka prosta sprawa... Po coś te standardy są ustanawiane.. czasem trzeba je nagiąć, czasem ominąć, ale ważne, aby doświadczony onkolog kliniczny wiedział, kiedy to trzeba zrobić...
troll napisał(a):W oparciu o dokumentację, którą mamy wszystko wskazuje na to, że skończyć powinno się aktywną obserwacją. Jeśli rzeczywiście potwierdzone będzie stadium zaawansowania klinicznego CS IA (pT1 N0 M0 S0) nasieniaka to jedyną w świetle obecnej wiedzy medycznej formą postępowania jest obserwowanie bo nie ma wskazań do leczenia uzupełniającego.
Decyzja oczywiście należy do Ciebie i nic mi do tego, ale choć jesteś zapisany na leczenie, "wyrok nie zapadł" - nie musisz się na nie decydować.. Może warto (zważywszy na powagę sytuacji) zasięgnąć drugiej opinii w renomowanym ośrodku?
Pozdrawiam
Arek
EDIT:
Na temat fachowości Gliwickiego ośrodka wiem, że napływały już odmienne opinie. Zachęcam do kontaktu np z Izą "ONA" (
http://www.rjforum.pl/viewtopic.php?t=298), której męża nie koniecznie fachowo, tam potraktowano.
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT