przez Simon » 30 Kwi 2013, 15:23
Witam,
postanowiłem napisać, ponieważ coś mnie znowu zaniepokoiło. Otóż od kilku dni, może od tygodnia odczuwam bolesność w okolicy prawego sutka. Tzn nie boli mnie sam z siebie, ale jak dotykam albo leżę na brzuchu, to odczuwam ukłucia. Sutek nie jest jednak powiększony. Gdy naciskam go ręką wyczuwam pod nim jakieś niewielkie zgrubienie. Pod drugim tak nie jest. Spojrzałem do internetu i przeczytałem, że takie objawy (bolesność) zdarzają się przy nowotworach jąder. Umówiłem się z tej okazji na wizytę u lekarza rodzinnego, ale ponieważ jest długi weekend dopiero na 8-go maja. Niestety w tyle głowy kłębią się myśli, które budzą niepokój.
Czy to jakaś wznowa/przerzut? Inny guz? Przewrażliwienie? Z drugiej strony na początku marca miałem robione tk klatki - więc jakby to był inny guz, to chyba by to już wtedy wyszło. Z drugiej strony bolesność sutka jako objaw występuje zwykle (z tego co wyczytałem) w przypadku podniesionych markerów - u mnie zawsze były w normie - nawet przed operacją. 18. kwietnia miałem badanie krwii pod kątem markerów, ale wyniki będę miał najwcześniej 2. maja. Na razie pozostaje czekać, ale jakby ktoś miał jakieś uwagi/wnioski w gnębiącej mnie sprawie, to chętnie przeczytam.
z podrowieniami Simon