trzecia grupa prognostyczna

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: trzecia grupa prognostyczna

Postprzez Sebastian » 17 Cze 2013, 15:29

Urolog, który mnie operował w Mielcu powiedział mi, że warszawskie Centrum Onkologii specjalizuje się w tego typu nowotworach.
Ja szukając w internecie onkologa trafiłem na nazwisko Pani doktor Skonecznej. Wybrałem więc Warszawę.
Sebastian

Postprzez romi » 17 Cze 2013, 16:16

Witam
No to miał duże wyczucie, warto chyba przedstawić go z nazwiska. I dr Skoneczna - lepiej trafić nie mogłeś.
Pozdrawiam
romi

Postprzez m9nika » 17 Cze 2013, 17:35

Witam
Twój przykład jest wzorem dla innych, że mimo bardzo niekorzystnych warunków wyjściowych choroby można ją pokonać. Mimo, że nie było łatwo, ale warto. Szczęście w nieszczęściu jest to, że świadomy urolog pokierował Cię do jednego z najlepszych lekarzy w Polsce i to również uratowało Ci życie.
Cieszę się, że Ci się udało!
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez Sebastian » 18 Cze 2013, 11:41

romi napisał(a):Witam
No to miał duże wyczucie, warto chyba przedstawić go z nazwiska. I dr Skoneczna - lepiej trafić nie mogłeś.
Pozdrawiam

Witam,

Masz racje romi, warto :)
Urolog, który postawił pierwszą diagnozę, oraz skierował mnie do Centrum Onkologii - Instytut w Warszawie, to Pan doktor Norbert Kopeć.
Pomotałem trochę jeśli chodzi o Panią doktor Skoneczną, przepraszam. Po tym jak Pan doktor zasugerował mi abym udał się do Instytutu, to ja i tak próbowałem znaleźć namiary na specjalistę z Krakowa (ze względów logistycznych). Jako, że w internecie nie znalazłem żadnych namiarów na lekarzy w Krakowie (teraz się z tego cieszę), to uznałem, że nie ma po co jechać do krakowskiego centrum onkologii. Natomiast znalazłem informację, że Pani doktor Skoneczna, oraz Pan doktor Rogowski, to jedni z najlepszych specjalistów od rj, którzy pracują w Warszawie. A że przy okazji dowiedziałem się, że Pani dr Skoneczna pracuje w CO-I (wtedy jeszcze przez chwilę pracowała w CO-I), to doszedłem do wniosku, że nie ma wyboru, trzeba jechać, i nie marudzić :)
Natomiast bezpośrednio uratowanie życia zawdzięczam Panu doktorowi Wiechno, oraz pozostałym lekarzom z oddziału zachowawczego, i Panu doktorowi Rogowskiemu, który wyciął, to co było praktycznie nie do wycięcia. Serdecznie im za wszystko dziękuję. :D
To tyle w ramach małego sprostowania ;)

Pozdrawiam.
Sebastian

Postprzez Adrian1975 » 18 Cze 2013, 16:41

jesteś kolejnym przykładem rewelacyjnych efektów leczenia, w którym dostaję pewnego dejavu, jeśli chodzi o nazwiska lekarzy ;)

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez oczarownica » 25 Lip 2013, 14:04

ojojojoj... drugi raz czytałam Twoja historię i wciąż gdy ja czytam to aham i oham.. powinno się ją przedstawiać jako przykład na niezłomność i waleczność człowieka.Z wielkim szacunkiem ściskam Twoją dłoń i robie niedźwiadka :) :) :)
czasami czekanie jest celem samym w sobie a nie jest celem to co przyniesie czas
oczarownica

Miejscowość: mazury

Postprzez mumin1982 » 25 Lip 2013, 20:26

Witam!
Zacznę od tego ,że czytałem wiele różnych historii na naszym forum ale kolego to co ty przeszedłeś :shock: :!: wielki szacunek za wytrwałość . Twoja choroba i walka z nią będzie dawać ludziom nadzieje ,że z każdej sytuacji można wyjść obronną ręką .
Pozdrawiam
mumin1982

Postprzez Sebastian » 27 Lip 2013, 12:40

Witam.
Dziękuję kochani za miłe słowa.

Pozdrawiam i odwzajemniam niedźwiadka :)

Aha, to tylko jeszcze się pochwalę ostatnimi wynikami markerów.

AFP 4.42 (0-4)
bHCG <0.100 (<2)
LDH 170 (135-225)
Sebastian

Postprzez m9nika » 30 Lip 2013, 13:57

Witam
Gratulacje dobrych wyników :)
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Poprzednia

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości