Moze jestem tu za wczesnie?

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Re: Moze jestem tu za wczesnie?

Postprzez m9nika » 31 Sie 2013, 18:58

sroczka napisał(a):dziwne , bi ja nie odczuwam ulgi i zastanawiam sie '' dlaczego ? ''

Bo tak się składa, że my żony/partnerki chcemy dla swoich mężów/partnerów jak najlepiej, tak więc Twój "niedosyt", że zrobiłaś wszystko to co w Twojej mocy, aby już nic takiego się nie wydarzyło, jest jak najbardziej naturalny ;) Z czasem będzie Ci się łatwiej odnosić do choroby męża, ale To w dużej mierze zależy tylko od Ciebie. Niestety nie masz wpływu na to, czy będzie nawrót, więc staraj się tym nie przejmować. Ja tak się nauczyłam postępować ;) Inaczej można zwariować.
Cieszcie się życiem i sobą nawzajem :)
sroczka napisał(a):maz jest szczesliwy , ze uciekl spod macek chemii .

I bardzo dobrze, bo tego typu emocje są jak najbardziej pożądane dla niego. I może się okazać (czego Wam życzę z całego serca), że tej chemii już nie będzie musiał przechodzić.
Myśl pozytywnie!
Trzymaj się mała ;)
Pozdrawiam cieplutko.
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez m9nika » 24 Wrz 2013, 15:23

Witam
Co u Was słychać?
Pozdrawiam
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez sroczka » 27 Wrz 2013, 21:57

Witam

nie zagladalam tutaj a meza wcale nie udaje sie zagonic
w srode bylismy na wizycie kontrolnej , wszystkie markery sa w normie , zdjecie pluc bylo nie opisane
przez radiologa ale pani dr stwierdzila , ze nie widzi nic niepokojacego .
Dzisiaj zadzwoniono ze szpitala , ze w poniedzialek mamy sie stawic do nowego zdjecia , prawdopodobnie zostalo zle :?: :?: :?: :?: :?: :?: zrobione , mam taka nadzieje .
Podaje wyniki markerow z dnia 25.09 :
bHCG 0,1 , z dn. 29.08 - 0,1
AFP 4,0 / norma 9 / , z dn.29.08 - 6,0
LDH 175 /norma 247 / , z dn.29.08 - 163 czyli troche wzroslo ale jest w normie
niepokoi mnie rtg pluc do powtorki , mam nadzieje , ze wszystko jest w porzadku skoro wyniki krwi sa w normie ?
Pozdrowienia ,Iwona
sroczka

Postprzez romi » 27 Wrz 2013, 22:16

Witaj
Nie przejmuj się, takie rzeczy zdarzają się, chociaż to zawsze stresuje, a w tym wypadku szczególnie. Każde coś to jest COŚ.
Najważniejsze, że markery są w porządku.
Pozdrawiam
romi

Postprzez sroczka » 27 Wrz 2013, 22:21

Mam nadzieje Romi .
sroczka

Postprzez sroczka » 16 Paź 2013, 19:37

Witam
bylismy dzisiaj z mezem na kolejnej kontroli wyniki sa dobre
te same wartosci , co podczas ostatniej wizyty , czyli
bHCG 0,1
AFP 4
LDH 168, nawet troche spadlo
RTG pluc tez w porzadku
ostatnio musielismy je powtorzyc , bo pielegniarka nie nalepila mezowi plasterkowna sutki :lol:
za miesiac jest kolejna wizyta wg schematu krew,rtg oraz dochodzi CT scan , bo minely juz 4 m-ce
od ostatniego razu .
Jest cos , co mnie zaniepokoilo , mianowicie pani dr zapowiedziala , ze od grudnia maz bedzie przyjezdzal w kazdy m0c tylko oddac krew , rtg pluc nie bedzie juz robione a CT scan co 4m-ce , po roku krew co 2 m-ce a CT scan co 6 m-cy . Nie wiem , jak to mozliwe , bo nie jest to zgodne z wytycznymi , nawet scan powinien byc co 3.
nie wiem , czy dyskusja cos da,to sa chyba ich wewn wytyczne i tyle. :cry:
Pozdrawiam , Iwona
sroczka

Postprzez Adrian1975 » 16 Paź 2013, 19:50

cześć,

nie może tak być , że to są Ich wytyczne, poproście o uzasadnienie takiej decyzji, albo pokażcie wytyczne, które zostały wypracowane przez mądrzejsze głowy

Adrian
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez m9nika » 16 Paź 2013, 20:48

Witam
Zdecydowanie powinniście porozmawiać z lekarzem szczególnie, że Twój mąż jest pod ścisłą obserwacją.
Jeśli kontrole krwi są częściej to ok.
Dowiedz się jeszcze czego będzie obejmowała CT, bo jeśli w zakres badania będzie obejmował klatkę piersiową, to RTG się nie robi, ale z kolei jest to dodatkowe obciążenie organizmu.
Zrób jak mówi Adrian, wydrukuj wytyczne i niech uzasadni swoją decyzję.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez sroczka » 16 Paź 2013, 20:57

Dziekuje za odpowiedz
przygotuje sie psychicznie do tego ale nie wiem , czy cos wskoram , dowiem sie jak jest w innych szpitalach i najwyzej przeniose meza gdzie indziej , z tego co zauwazylam to maja tu niezly balagan do zdjecia musielismy jechac dwa razy , bo pielegniarka nie nalepila plasterkow na sutki .
Iwona
sroczka

Postprzez m9nika » 16 Paź 2013, 21:43

sroczka napisał(a):, dowiem sie jak jest w innych szpitalach i najwyzej przeniose meza gdzie indziej

Przytoczę słowa eksperta, które Ci pare postów wcześniej napisał tak ;)
troll napisał(a):W razie jakichkolwiek wątpliwości możecie skonsultować się w ACM w Amsterdamie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości