Śląsk - prośba o poradę

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Śląsk - prośba o poradę

Postprzez kubek82 » 20 Lis 2013, 10:41

Cześć wszystkim
Na wstępie chciałem Wam podziękować za udzielone informacje, podzielenie się swoim doświadczeniem oraz za wsparcie, jakie otrzymałem.
Szczęśliwie jestem już w domu na L4, odpoczywam i nabieram sił.
Teraz czeka mnie oczywiście standardowa procedura - badanie markerów, wynik his-pat i potem wizyta u urologa, który określi dalsze postępowanie.
Rana nie boli, mam chyba z 7 szwów, ciągnie mnie tylko trochę jeszcze kość łonowa przy chodzeniu. Najważniejsze, aby uważać na siebie, nie nosić zbyt dużo, żeby się przepuklina nie zrobiła:)
Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko i do następnego wpisu:)

Powodzenia, wszystkiego dobrego
kubek82

Postprzez Adrian1975 » 20 Lis 2013, 11:23

cześć,

do urologa i owszem możesz póść, ale tak na prawdę to jego robota się skończyła na zabiegu. Badaj markery i zarejestruj się do onkologa klinicznego, najlepiej takiego, który rekomendowany jest na forum.

viewtopic.php?f=6&t=160
Adrian
seminoma testis PT1, 4BEP w DCO, obecnie pod kontrolą w Krotoszynie
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Miejscowość: Trzebnica,DLN

Postprzez m9nika » 20 Lis 2013, 12:03

Witam
Czy dostałeś skierowanie na badania obrazowe tj. TK klatki piersiowej, jamy brzusznej i miednicy małej?
Pozdrawiam
Zabrałeś mi tatę [*], męża ci nie oddam!
"Ty sam jesteś dla siebie największym zadaniem i twoim obowiązkiem jest dołożyć wszystkich sił, by wykonać je jak najlepiej."
Awatar użytkownika
m9nika
Przyjaciel Forum

Postprzez kubek82 » 22 Lis 2013, 13:47

hej
Nie dostałem na razie żadnego skierowania, bo lekarze po operacji nie byli pewni z czym dokładnie mieli do czynienia.
Muszę spokojnie czekać na histopatologiczne wyniki, bo istnieje duże prawdopodobieństwo że nastąpił zawał powrózka nasiennego, potem skręty jądra, dlatego jądro ciągle malało a wyczuwalne zmiany guzowe na jądrze mogły być zmianami martwiczymi.
kubek82

Postprzez kubek82 » 22 Lis 2013, 13:49

Co do ośrodków onkologii to mam pod nosem onkologię w gliwicach, ale jeśli będzie taka konieczność, to pierwszą wizytę będę starał się umówić we Wrocławiu (WSK - tam większość poleca lekarza:))
kubek82

Postprzez romi » 22 Lis 2013, 14:01

Witaj
W razie czego nie trać czasu na Gliwice tylko od razu do Wrocławia.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Adrian1975 » 22 Lis 2013, 15:16

powierdzam, Wrocław i 4WSK to bardzo dobra koncepcja, sam jestem pacjentem Słonia
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum

Postprzez kubek82 » 25 Lis 2013, 22:32

Witajcie
Dziś odebrałem wyniki hist-pat i na szczęście u mnie nie wykryto raka. Miałem trzy ogniska na jądrze, które okazały się krwiakami z ogólnym stanem zapalnym. Podejrzewam, że te 3 nagłe bóle jądra to nic innego jak zawały powrózka nasiennego. Badam jeszcze markery, ale drugi wynik również w normie.
Szczęśliwie dla mnie, sprawa zakończy się na wizycie kontrolnej u urologa.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za słowa wsparcia oraz udzielone rady i wskazówki. Dziękuję również założycielom forum. Dzięki Wam wszystkim byłem psychicznie nastawiony na różne warianty, trafiłem do fantastycznych lekarzy (ze szpitala na strzeleckiej w katowicach) którzy szybko postawili diagnozę i pomogli mi w problemie.

Od dziś jestem szczęśliwym jednojajowcem :D

Pozdrawiam serdecznie
kubek82

Postprzez romi » 25 Lis 2013, 23:08

Witam
No to skończyło się na strachu, ale mimo wszystko nie zaniedbuj samobadania, szczególnie teraz to jedno które zostało jest tym bardziej cenne. Od czasu do czasu wykonaj również USG.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Adrian1975 » 26 Lis 2013, 08:39

pogratulować szczęsliwego zakończenia

powodzenia
Adrian
Awatar użytkownika
Adrian1975
Przyjaciel Forum