Cześć
Skomplikowane problemy ma każdy, nie każdy dzieli się tym z innymi, Ty to robisz i bardzo dobrze, uwolnienie tego z siebie to pierwszy najtrudniejszy krok, który masz już za sobą. A że już zacząłeś to sprawę trzeba skończyć

Odnośnie masturbowania się to Ci mogę powiedzieć że podobno 98% facetów to robi lub robiło a pozostałe 2% się do tego nie przyznaje

Dziewczynę znajdziesz to kwestia czasu, jesteś normalnym wysokim gościem który ma poukładane w głowie, widać to chociażby o Twoim podejściu do pracy.
Z BMI wychodzi że masz niedowagę. Możesz to zmienić odpowiednią dietą i stylem życia. W odżywkach nie szukałbym rozwiązania oraz tym jak napisał ktoś wyżej, podjadaniem w nocy golonek i innych mięs i zapijanie piwem. To niezbyt rozsądne, zresztą chyba nawet nie wymaga komentarza. Odżywki sam stosowałem kiedy trenowałem na siłowni i efekt miałem identyczny jak Ty, podczas brania i trenowania +5kg a po skończeniu powrót do wagi. Dodatkowo to czysta chemia i na pewno rozumiesz, że nie jest to optymalne budowanie masy dla zdrowia.
Zastanów się czy nie za dużo pracujesz, na dodatek fizycznie co pochłania od Ciebie mnóstwo energii, być może jeszcze do tego masz wyjątkowo dobry metabolizm. Może da się zmienić pracę? Na pewno się da. W domu masz dużo pracy, macie gospodarstwo? Pogadaj, rozmawiaj z otoczeniem, na pewno nie musisz tyle pracować. Taki czas pracy może naturalnie powodować zmęczenie, jesteś człowiekiem a nie robotem i potrzebujesz odpoczynku i rozrywek. Na pewno masz jakieś zainteresowania które możesz rozwijać - tylko musisz mieć czas, siły i pieniądze. Pieniądze już masz, teraz tylko reszta
Lekarz urolog podszedł do sprawy może zbyt pobłażliwie jednak drugiej strony postaraj się go zrozumieć. Nie jesteśmy teraz normalnymi pacjentami z ulicy tylko jesteśmy po przejściach nowotworowych (ja też) i każdy lekarz będzie chciał swoje decyzje do tego odnosić. Postaraj się skompletować mu tę historię leczenia i zleci wykonanie TK jako podstawę do dalszych działań.
Polecam książki i wykłady motywacyjne, mi pomagają takie rzeczy, nie wiem jak Tobie ale możesz spróbować.
Ciekawe wystąpienie motywacyjne
https://www.youtube.com/watch?v=uXEsVB8BC-UTrzymaj się i czekam na informacje co u Ciebie.
Pozdrawiam
Kamil