Dzięki za miłe słowa:)
Wynik re-konsultacji preparatów badanie immunohistochemiczne:
W ocenianych preparatach utkania Seminoma nie stwierdza się. (PLAP -)
Wynik tomografu:
W śródpiersiu przednim widoczne są obszary tkankowe przylegające do żyły ramienno głowowej lewej, żyły głównej górnej, łuku aorty oraz przednio prawobocznej powierzchni worka osierdziowego. W obrębie opisywanych obszarów widoczne są metaliczne szwy po przebytym zabiegu.
W porównaniu do badania poprzedniego widoczna jest znaczna regresja opisywanych zmian, jednak aktualnie rozgraniczenie zmian naciekowych od pooperacyjnych na podstawie wykonanego badania nie jest możliwe.
W śródpiersiu przednim górnym, bezpośrednio do przodu od tchawicy widoczny jest węzeł chłonny o wymiarze 1cm w osi krótkiej, poprzednio 0,6cm.
Również w śródpiersiu przednim górnym, na wysokości gałęzi odchodzących od łuku aorty, do przodu od tchawicy widoczny jest węzeł chłonny o wymiarze 6 - 7 mm, poprzednio na granicy widoczności około 3mm.
Pozostałe widoczne węzły chłonne drobne, nie przekraczające 5 mm.
Zmiany włókniste głównie w płucu prawym z pogrubieniem zarysów szczeliny międzypłatowej skośnej.
Radiologicznie cech rozsiewu procesu npl nie stwierdza się.
Struktury kostne bez ognisk destrukcji.
Wnioski:
Stan po torakotomii przezmostkowej.
Opisywane tkankowe obszary w śródpiersiu przednim odpowiadają najpewniej komponencie zmian naciekowych i pooperacyjnych.
Zwiększenie wymiarów węzłów chłonnych śródpiersia górnego przedniego może być odpowiedzią na przebyty niedawno zabieg operacyjny. Wskazana wcześniejsza kontrola.
Wynik markerów:
LDH 183U/L [125-220]
AFP 10,68 IU/ml [<6,67]
bHCG <1,20 mlU/ml [<5,00]
Uprzednio konsultowany byłem dziś w gabinecie chemioterapii onkologicznej natomiast stwierdzono, ze chemi podawać mi nie ma potrzeby a wymagana jest konsultacja u radioterapeuty i tak tez dzisiejszego dnia od razu zrobiono. Zakwalifikowany zostałem do radioterapii radykalnej. "Termin procedur"

wyznaczono na dzień 9.03.2012. Hm więc myślę ok? O co chodzi z AFP nie było mi wyjaśnione, dość chaotyczna wizyta, czekanie godzinami a rozmowa trwała po 2 min - nie zdążyłem się przebudzić - a już byłem na korytarzu