przez Karol0404 » 30 Lis 2023, 00:34
Niestety 15.11 robiłem markery i bhcg wynosiła 31. Jestem po TK i PET-CT. Tomograf czysty a w Pecie wykryto zagęszczenie guzkowe 3mm jednak nie podejrzane onkologicznie.
DANE KLINICZNE :
Rozpoznanie: Mieszany guz germinalny jadra prawego (potworniak+nasieniak) - stan po orchidektomi (25.10.2022), limfadenektomii zaotrzewnowej (07.2023), chemioterapii (10.2023) i autotransplantacji komórek macierzystych z krwi
obwodowej (22.09.2023). C61
Problem kliniczny: Ocena aktywnosci choroby.
OPIS:
Glowa i szyja :
Przyscienne zgrubienia blony sluzowej, lewej zatoki szczekowej, bez wmozonego metabolizmu 18F-FDG.
Wezty chlonne szyjne niepowiekszone bez wmozonego metabolizmu 18F-FDG.
Tarczyca niepowiekszona, bez ognisk wmozonego metabolizmu 18F-FDG
Klatka piersiowa :
Stan po implantacji cewnika do chemioterapii:
- koniec cewnika w prawym przedsionku, bez wzmozonego metabolizmu 18F-FDG.
Zageszczenie guzkowe segmentu 2 pluca prawego 3mm, bez wzmozonego metabolizmu 18F-FDG.
Poza tym pluca bez zmian ogniskowych - fizjologiczny metabolizm 18F-FDG.
Wezly chlonne sródpiersia i pachowe niepowiekszone, bez wmozonego metabolizmu 18F-FDG
Jamy optucnowe, osierdzie bez plynu, bez ognisk patologicznego metabolizmu 18F-FDG.
Jama brzuszna :
Stan po orchidektomii prawostronnekj:
- w lozy pooperacyjnej, bez ognisk patologicznego metabolizmu 18F-FDG.
Watroba, sledziona niepowiekszone bez zaburzen gromadzenia znacznika.
Nadnercza bez zmian ogniskowych, trzustka bez ognisk patologicznego metabolizmu 18F-FDG.
Wezly chlonne niepowiekszone bez wmozonego metabolizmu 18F-FDG (nie uwidoczniono wezia chlonnego
miedzyaortalnoczczego obecnego w badaniu poprzednim).
Wydalanie radioznacznika prawidtowe.
Narzady miednicy mniejszej bez ognisk wmozonego metabolizmu 18F-FDG.
Uklad kostny :
Bez ognisk patologicznie wmozonego metabolizmu 18F-FDG typowych dla procesu rozrostowego.
WNIOSKI:
W badaniu PET-CT bez cech choroby rozrostowej z wysokim metabolizmem 18F-FDG - calkowita odpowiedz na
zastosowane leczenie (CMR).
Co o tym myslec? 6.12 mam jechać na konsultacje odnośnie drugiego przeszczepu i chemii w wysokich dawkach. Dodatkowo 12.12 mam jeszcze rezonans głowy.
Czy kosmowczak zawsze świeci w Pecie?