Piotrek z Łodzi - 32 lata - pT1B N0 M0 S0 - nienasieniak.

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Piotrek z Łodzi - 32 lata

Postprzez miszcz » 29 Gru 2023, 15:57

Podczas terapii hormonalnej kontroluj morfologię krwi co 3 miesiące, o powikłaniach pisałem w swoim wątku.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Michal84 » 29 Gru 2023, 19:28

Odpoczywaj i zdrowiej, najważniejsze że dziada się pozbyłeś
Pozdrawiam
Michal84

Postprzez PiotrekzŁodzi » 02 Sty 2024, 18:01

Dziś kolejny dzień zmagań z RJ.
Odwiedziłem szpital im.Kopernika w Łodzi w celu umówienia kolejnych wizyt tam.
W piątek idę na zdjęcie szwów z rany po orchidektomii która póki co, goi się bez żadnych problemów.

Przy okazji, chciałem zdobyć skierowanie na TK którego niestety nie otrzymałem...Argumentacja polegała na tym, że teraz najważniejszy jest wynik histopatu i "pewnych rzeczy nie przeszkoczymy". Bardzo dziwne podejście, ale spodziewam się, że w piątek podczas konsultacji skierowanie finalnie otrzymam, teraz ogarnięcie tego. Spodziewam się, że żeby nie tracić cennego czasu będę musial je zrobić prywatnie, jeśli ktoś może kogoś polecić w Łodzi do tego tematu, będę wdzięczny.

W piątek zrobię też markery AFP, LDH i beta HCG równo 7 dni po zabiegu. Powinno to dać już jakiś obraz, mimo, że finalnie LDH nie zostało zrobione w czasie pobytu przed operacją w szpitalu - prosiłem o to, lecz ta prośba nie została spełniona...
Mam nadzieję, że podniesiona beta HCG spadnie do czasu badania, ale co będzie, nikt nie wie. Martwi mnie ten podniesiony stan (72,00 mIU/ml < 2,6).

Na 19.01.2024 jestem umówiony z panią urolog-androlog aby omówić temat terapii zastępczej testosteronem. Pierwsze oznaki niedoboru odczuwam już teraz, dziś rano byłem totalnie bez sił, trochę łudzę się, że to wina niedawnej narkozy + kiepskiego spania ostatnimi czasy.

Doktor z którym konsultowałem się dziś (ten który mnie operował) podsumował dzisiejsze spotkanie tak - "pan się nie martwi, wykrył pan wcześnie, szybko doszło do zabiegu, z chemią lub bez pan z tego wyjdzie". No zobaczymy...
PiotrekzŁodzi

Postprzez vader777 » 02 Sty 2024, 19:15

Będzie dobrze wiadomo jesteś świeżo po
operacji ,a prawda jest taka że człowiek jest sponiewierany po tym strasznie.
Zdrówka i pozytywnego myślenia to 80% sukcesu.
vader777

Postprzez Damian871 » 02 Sty 2024, 19:20

U mnie najgorzej z psychika jest i trzeba nad tym mocno pracowac. Ja szukam psychologa ale ja dodatkowo mam nerwice lekowa wiec u mnie to wssystko sie poteguje, a prawda jest taka ze mimo ze brzmi to jak „nowotwor” szanse na szczesliwe zycie sa przeogromne, tylko jeden krotki epizod do przejscia.
Damian871

Postprzez vader777 » 02 Sty 2024, 19:48

Mi TK zrobiono 2-3 dni przed zabiegiem,ale to chyba tylko dlatego że miałem ogarniętego Urologa,który mi to wykrył,wypisał L4 od razu na miesiąc-twierdząc że nie będzie się pan teraz martwił pracą, wypisał skierowanie do szpitala,zrobił USG,no ale to najlepszy urolog w Pszczynie i okolicy.
Musisz naciskać na to by wypisało ci TK ,a jeśli nie chcą to niech ci na piśmie to dadzą,dzwoń także do jakiejś przychodni lub kliniki zajmującej się tym rodzajem raka(mi się wydaje że Ceglana35 w Katowicach najlepiej mnie ogarnęła zwłaszcza pani doktor Krawczyk dała mi skierowanie nawet ,nie na TK a na PET(dużo dokladniejsze-ale droższe od TK z tym że człowiek troszkę się napromieniowane).
vader777

Postprzez Damian871 » 02 Sty 2024, 19:51

Mi np w Warszawie na urologii tez nie zrobili mimo ze naciskalem, zrobilem tydzien po operacji prywatnie, a skierowanie od onkologa z medicover.
Damian871

Postprzez PiotrekzŁodzi » 02 Sty 2024, 20:05

Nie rozumiem tylko, dlaczego jest taki problem z TK, skoro to jedna z obowiązkowych diagnostyk w przypadku RJ...
Jutro się zorientuje gdzie mogę w okolicy zrobić TK jeśli w piątek/poniedziałek otrzymam skierowanie. Nie spodziewałem się tylko, że to będzie aż taki problem. Masakra.
PiotrekzŁodzi

Postprzez vader777 » 02 Sty 2024, 20:18

Spokojnie ale musisz działać ,histpat będziesz mieć pewnie do 2tyg.(dzwoniłem prawie codziennie a okazało się że wystawiono papier z wynikiem tydzień przed moim odbiorem),więc też ich męcz,im szybciej dostaniesz utkanie tym szybciej taki dr.Sarosiek będzie mógł ci pomóc.
vader777

Postprzez Damian871 » 02 Sty 2024, 20:30

Mi na urologii powiedzieli ze zrobia ale dopiero jak bedzie histo-pat. Onkolog wystawil od razu bez zastanawiania sie. Nie wiem dlaczego to tak dziala.
Damian871

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 46 gości