Z racji, że dziś mam pierwszą "miesięcznicę", ponieważ 19.12.2023 miałem pierwszą wizytą u urologa który stwierdził RJ,
Tydzień zacząłem od morfologii, w poniedziałek ponownie sprawdziłem markery AFR, Beta HCG i LDH + kreatyninę przed TK. Wszystko w normie, na szczęście.
W środę miałem pierwsze w życiu TK w łódzkiej Salve Medica na ul.Szparagowej. Samo badanie wraz z rejestracją przeszło gładko, obsługa w Salve od recepcji po pielęgniarki super, myślę, że kolejne TK też tam będę robił.
Dość kiepsko zareagowałem na podany dożylnie przez wenflon marker. Pół godziny po badaniu uczucie jak po niezłej dawce alko, później tylko łeb mnie bolał, ale paracetamol pomógł. Zalecane wypicie minimum 2L wody w ciągu dnia po badaniu poszło łatwo, pierwsze 2L na hejnał, dzień skończyłem z przyjęciem 4.5L samej wody
Wynik ma być teoretycznie wciągu 2-4 tygodni, ale dostałem zapewnienie od bardzo miłej Pani na recepcji, że zapisała mnie do najszybszej Pani radiolog z dopiską pilne, więc jest szansa, że będzie szybciej. Mam też CD, natomiast nadal blokuje mnie brak histopatu, dziś, równo 3 tygodnie po orchidektomii nadal go nie ma.
Mam nadzieję, że w razie potrzeby, po jego otrzymaniu, wyślę do dr.Sarosieka z którym jestem w kontakcie wyniki+zawartość płyty i będzie mógł przyśpieszyć opis.
Dziś miałem wizytę u androlog w szpitalu im.Kopernika w Łodzi.
Na moje pytanie, czy utkanie którego póki co nie znamy ma wpływ na terapię zastępczą otrzymałem odpowiedź przeczącą.
Po zrobieniu samego wywiadu (brak badań morfologii) ustaliła taki plan działania.
Najpierw zaczynamy od zastrzyków z Omnadrenu 250, jeden zastrzyk co dwa tygodnie.
Na kolejnej wizycie mam się pojawić tydzień po 4 zastrzyku, wtedy też będę robił badania na:
-CHOL cholesterol całkowity
-ESTR-E2 Estradiol
-HDL - Cholesterol HDL
-LDL-W Cholesterol LDL
-MORF-5D Morfologia analizator 5 diff [CZE]
-PRL Prolaktyna
-TESTOS Testosteron
-TRIG Triglicerydy
Jeśli badania wyjdą OK, a ja będę się dobrze czuł i nie będzie objaw uczulenia, przejdziemy na polecany tu na forum Nebido
Mam prośbę dla osób na terapii zastępczej o zerknięcie na podsumowanie mojej wizyty i komentarz
Pozdrawiam.
Piotrek