Viss napisał(a):Bardzo często endokrynolodzy/androlodzy nie mają pojęcia o tym i przypisuję tak jak pisze na ulotce iniekcję co 2-4 tygodnie. Jest to wielkim błędem tak jak pisałem, masz wystrzał hormonu a po 2 tygodniach poniżej jak zaczynałeś praktycznie o 4 tygodniach już nawet nie wspominam. Poczytaj trochę o tym w internecie a zmienisz szybko o tym zdanie. Chodzi o to żeby utrzymywać stały poziom i mieć jak najmniejsze wahania hormonów. Masz przypisany prolongatum czy omnadren? Mi mój androlog przypisał omnadren i iniekcję co 2-4 tygodnie. Potem zapaliła mi się lampka i poczytałem o tym. Więcej u niego już nie byłem.
Viss napisał(a):Prolongatum ma okres półtrwania jakieś 4-5 dni.
TestoMax napisał(a):Viss napisał(a):Bardzo często endokrynolodzy/androlodzy nie mają pojęcia o tym i przypisuję tak jak pisze na ulotce iniekcję co 2-4 tygodnie. Jest to wielkim błędem tak jak pisałem, masz wystrzał hormonu a po 2 tygodniach poniżej jak zaczynałeś praktycznie o 4 tygodniach już nawet nie wspominam. Poczytaj trochę o tym w internecie a zmienisz szybko o tym zdanie. Chodzi o to żeby utrzymywać stały poziom i mieć jak najmniejsze wahania hormonów. Masz przypisany prolongatum czy omnadren? Mi mój androlog przypisał omnadren i iniekcję co 2-4 tygodnie. Potem zapaliła mi się lampka i poczytałem o tym. Więcej u niego już nie byłem.
W ulotce zawsze masz napisane dawkować według zaleceń lekarza. 2 - 4 tygodnie jest podane orientacyjnie. To że pacjent X ma po 3 tygodniach od iniekcji testosteron w normie i czuje się dobrze nie znaczy, że tak samo będzie z pacjentem Y. Badanie poziomu hormonów powinno być wykonane mniej więcej 24 godziny przed iniekcją, ewentualnie jak wieczorem przyjmujesz dawkę, zrób badania rano, wtedy najłatwiej będzie określić odpowiednią częstotliwość dawkowania. Zbyt częste dawkowanie testosteronu z estrami o dłuższym okresie półtrwania może powodować po kilku miesiącach znaczą kumulację hormonu w organizmie.
JurekO napisał(a):Viss napisał(a):Prolongatum ma okres półtrwania jakieś 4-5 dni.
To jako, ze masz zastrzyk co 4 dny? Mogl bys troche rozpisac ta zapalona czerwona lampke? Dzieki. Ja biore nebido raz na 3 miesace. Koszt kolo 440 pln
Wróć do Profilaktyka i diagnostyka
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości