przez user90 » 07 Gru 2024, 09:29
Konowały bez wytycznych leczą wg wieloletniego doświadczenia. Idioci zapatrzeni w siebie przez swoją pewność mogą zniszczyć zdrowie setek pacjentów.
Byłbym jednym z nich gdyby nie NCCN i to forum. Mając najniższy stopień zaawansowania, czyste tk, markery które po operacji idealnie spadały nie chcąc jechać do Waw, w Krakowie prywatnie za bardzo duża kwotę udałem się do ORDYNATORA oddziału onkologii jednego z Krakowskich największych szpitali. Lekarz po analizie moich wyników powiedział że mam dostać 2-3xBEP. Dla mnie preferowana była obserwacja, ewentualnie 1BEP. Na szczęście wiedziałem o tym, spytałem więc jak to możliwe że 2-3bep jak histo pokazuje najniższy stopień, markery ok etc, odpowiedź lekarza - proszę Pana, proszę mi zaufać, ja ta chemię daje od kilkudziesięciu lat, nic się nie stanie a bazuje na moim doświadczeniu.
Wyszedłem od tego idioty i zrezygnowałem z kontroli w Krakowie, nie miałem czasu na szukanie innych miejsc. Kilka dni później byłem u dr Sarosieka, potwierdził ze dla mnie obserwacja albo jeden bep i tyle. Tyle że dr Sarosiek ma ograniczony czas, ja zachęcam też do wizyt u innych lekarzy w Waw Magodent. Ja teraz mam teleporady na obserwacji u dr Morawskiego i też polecam, od lat trzyma się wytycznych, ogólnie mam zaufanie że e tym szpitalu u dr Sarosieka pracują ludzie kompetentni
U nas leczenie jest łatwe, są schematy. Niestety nawet leczenie tak prostego raka potrafią skompilowac i leczyć wf swojego super doświadczenia, albo bezsensownie naładować chemia, albo nie doleczyć albo nie kontrolować. Nie raz tu na forum były wątki że nie monitorowali markerów po operacji, albo dawali tk na obserwacje w złych interwalach. I potem zamiast wykryć nawrót po 3 miesiącach to wykrywasz po roku i jest problem.