Problem z jądrami

Działania profilaktyczne oraz diagnostyka nowotworów jądra.

Problem z jądrami

Postprzez Zdzisiek » 06 Sty 2025, 20:57

Witam.
Od tygodnia zmagam się z problemem dyskomfortu w lewym jądrze. Nasila się zazwyczaj w godzinach popołudniowych i wieczornych, wtedy odczuwam lekki dyskomfort w okolicy lewego jądra.
Dziwne jest również ułożenie jąder, ponieważ nie są obok siebie tylko jakby lewe jądra ciągle chciało nachodzić na prawe przez co również odczuwam dyskomfort.
Zauważyłem również że praktycznie cały czas moja moszna jest skurczona i tak jakby bardziej niż zwykle przez to może być również to nachodzenie jednego jądra na drugie oraz skóra moszny wydaje się tak jakby była gruba.
Moszna czasem też się rozluźnia najbardziej na wieczór bo wtedy wydaje się, że tak powiem o wiele dłuższa niż zwykle była i wtedy skóra jest normalna ale za to lewe jądro jakby chciało uciekać bardziej do dołu, tak jakby ciągnąć (częściej) lub bardziej nad prawe jądro przez co też odczuwam dyskomfort.
Nie odczuwam tego dyskomfortu przez cały dzień tylko momentami że coś jednak jest nie tak.
Sprawdzałem samodzielnie jądra ale żadnych guzków ani niczego nie wyczułem, jedynie przy sprawdzaniu raz poczułem delikatny ukucie tak jakby które powędrowało do podbrzusza.
Na początku przy dyskomforcie jądra odczuwałem równiez coś lewym boku/podbrzuszu ale teraz już nie bardzo.

Również zauważyłem problem który rzadko występuje ale jednak jest i utrzymuje się przez jakiś czas to to że co chwilę dostaje w tym czasie erekcji bez żadnych powodów.
Przepraszam za to że tak chaotycznie to wszystko napisane.

Czy jest ktoś w stanie choć trochę nakierować mnie co może się dziać?
Zdzisiek

Re: Problem z jądrami

Postprzez miszcz » 06 Sty 2025, 22:17

Jedynie wizyta u urologa i usg pomogą wyjaśnić problem. Takie objawy daje co najmniej kilka chorób układu moczowo-płciowego. Zwróć uwagę na konsystencję jąder i ich rozmiar.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Zdzisiek » 06 Sty 2025, 22:36

Jeśli chodzi o jądra to wydają się twardawe ale nie przesadnie, chyba zdaje mi się że normalne i możliwe że są delikatnie powiększone.
Dodam jeszcze że może mi się wydaje ale prawe jądro łatwiej zbadać niż lewe bo lewe jakby chciało uciekać w różne strony.
I zapomniałem wspomnieć również o informacji że na żołędziu pojawił się biały nalot którego nie do końca wszędzie da się zmyć, trochę tak jakby schodząca skóra, a kiedyś mialem jeszcze kandydozę paznokcia i czy możliwością jest że dzieje się przez to? Czy raczej trochę odrębny temat?
Zdzisiek

Postprzez miszcz » 07 Sty 2025, 00:23

Na odległość i bez badań nikt diagnozy nie postawi. Możliwości jest mnóstwo. Od niegroźnych stanów, przez infekcje bakteryjne lub grzybicze powodujące stany zapalne, po poważne problemy. Tutaj sprawa do zbadania.

Biały nalot na żołędziu może być od grzybicy, mogą być perliste grudki prącia, stan zapalny, ale też np. liszaj twardzinowy. Musi cię zbadać urolog. Jak problem z żołędziem będzie od grzybicy, dostaniesz maść i po sprawie.
miszcz
Przyjaciel Forum

Postprzez Zdzisiek » 07 Sty 2025, 02:08

Rozumiem, tak zrobię, dziękuję za odpowiedź
Zdzisiek

Wróć do Profilaktyka i diagnostyka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości