Cześć,
Kluczowe teraz jest uzyskanie skierowania na TK (bez skierowaniania nawet prywatnie sie nie da, mozecie spróbować poprosić o skierowanie "pilne"), wykonanie tomografii i uzyskanie wyniku. Na badanie, a także na opis badania może być konieczność trochę poczekać. Tu jest niezła wyszukiwarka (bo pokazuje też czas oczekiwania na opis), ale koniec końców i tak najlepiej dzwonić:
https://onkoskaner.pl . Warto poszukać nie tylko w Waszym mieście ale np. w całym województwie.
W badaniu może się okazać, że nie ma przerzutów - wtedy do rozważenia jest obserwacja lub chemioterapia adjuwantowa aby zmniejszyć prawdopodobieństwo wznowy. Nie wiem jak jest w nienasieniaku, przy nasieniaku na rozpoczęcie chemioterapii adjuwantowej jest czas 8 tygodni od zabiegu.
Jeżeli będziecie chcieli skonsultować przypadek męża z drem Sarosiekiem, to możecie umówić zdalną płatną teleporadę (taka możliwość jest raz w tygodniu, chyba w czwartki), ale ma ona sens raczej dopiero z wynikami tomografii.
Biorąc to wszystko pod uwagę, może się okazać że przy pewnej dozie szczęścia/pecha oraz dobrej organizacji wyjazd na wakacje niczego nie opóźni, bo np. i tak przez ten czas będziecie na coś czekać np. na wynik.
Ja po swojej orchidektomii też miałem zaplanowane wakacje, włącznie z kupionymi biletami samolotowymi. Zastanawialiśmy się, ale w końcu z moja rodziną polecieliśmy - 4 tygodnie po zabiegu, na 10 dni (najgorzej miała żona, bo odmawiałem noszenia bagaży i dziecka

). Ja akurat miałem juz wyniki TK (były czyste), ale ostatecznie trzeba było powtórzyć badanie histopatologiczne. Czas oczekiwania na powtórny wynik pokrył się z wyjazdem.
Gdyby w powtórzonym histpacie wyszło co innego niż w pierwotnym to dobrze by było mi przyjąć chemioterapię adjuwantową, ale że wynik się potwierdził to zostałem przy obserwacji. Natomiast, gdy pytałem dra Sarosieka, czy warto odwoływać wczasy, żeby się skupić na chorobie to zdecydowanie stwierdził żeby nic nie odwoływać.
Oczywiście, ja nie sugeruję jakie decyzje powinniście podjąć, tylko staram się pokazać inną perspektywę, żebyście to Wy mogli podjać najlepszą dla Was decyzję