Chyba i Ja będę musiał powalczyć

Chirurgiczne oraz zachowawcze metody terapii raka jądra. Nowoczesne schematy chemioterapeutyczne, radioterapia oraz leczenie wspomagające.

To forum jest miejscem na indywidualne tematy dotyczące choroby poszczególnych chorych. Tutaj możesz umieścić temat odnoszący się do Twojej/bliskiej Ci osoby choroby aby przedyskutować prawidłowość leczenia, uzyskać informacje, porady, odpowiedzi na nurtujące pytania.

Re: Chyba i Ja będę musiał powalczyć

Postprzez Jarek79 » 08 Kwi 2013, 15:31

Jeszcze jedno pytanie odnośnie jutrzejszej mojej wizyty w CO-I.Sugerujecie że i tak w tym centrum zrobią własne wyniki czy takie badania jak markery i Usg będę miał robione "od ręki" czy trzeba tam czekaćMoże ktoś z was wie jak taka wizyta wygląda
Jarek79

Postprzez Jarek79 » 09 Kwi 2013, 10:54

Byłem dziś w CO-I i generalnie jak nic nie wiedziałem tak po wizycie nadal nic nie wiem.Rejestracja przebiegła sprawnie później mimo że byłem pierwszy 2godz czekania na i tu szok lekarza chorób wewnętrznych.Pani doktor bardzo miła nie powiem ale po wywiadzie i tak musiała zawołać lekarza kt?ry na stałe był w innym gabinecie.Niestety po bardzo krótkim zerknięciu na przyniesione usg i badaniu palpacyjnym lekarz nic nie stwierdził a na moje pytania odnośnie moich zmian hypoechygonicznych odpowiadał żartami.Tak naprawdę nawet nie wiem czy był to na 100% urolog.Nie wiem czy podawać tu nazwisko ale generalnie na obecną chwilę pobrano mi markery i po moich prośbach umówiono mi wizytę usg na 15.04 ( pierwsza wersja 22.04).
Jarek79

Postprzez tiger73 » 09 Kwi 2013, 22:29

Nie rozumiem,jak można umówić wizytę na 15ego zamiast zrobić to od razu?Coś mi tu nie gra.Normalnie na wizycie to usg jest natychmiast.
tiger73

Postprzez romi » 09 Kwi 2013, 22:39

Witaj
W którym gabinecie byłeś, bo coś w tym wszystkim nie gra? Powinieneś trafić do lekarza urologa, może nastąpiło jakieś przekłamanie w rejestracji i trafiłeś do onkologa.
A nazwisko lekarza możesz podać, przecież to nie jest tajemnica.
Pozdrawiam
romi

Postprzez Jarek79 » 10 Kwi 2013, 09:34

A więc tak.Poszedłem do rejestracji dla nowych pacjentów(wejście E) skąd po zarejestrowaniu trafiłem do pokoju nr 6 gdzie było napisane że jest to dokładnie nie pamiętam ale gabinet od nowotworów układu moczowego.Na 100% nie był to gabinet typowego urologa-onkologa.Tak jak pisałem wcześniej przyjmowała w nim pani doktor od chorób wewnętrznych Joanna Rzymkowska która po tym jak zobaczyła z jakim problemem przyszedłem zawołała dr Szymańskiego który z tego co pamiętam przyjmował w gab.107.Przyszedł obejrzał pobieżnie dokumenty następnie zbadał i nawet z tego co pamiętam wyczuł jakieś zgrubienie w dolnej okolicy jądra (czyżby ogon najądrza ? bo podobne zgrubienie mam na prawym jądrze) po czym zlecił markery i usg.Krew pobrali tego samego dnia niestety usg tak jak napisałem w pierwszej wersji było na 22.04 i tylko dzięki temu że trochę zacząłem kręcić nosem że tak długo pani zadzwoniła do gabinetu usg i zapytała czy można wcisnąć jednego pacjenta przed kolejkę.Z tego co się zorientowałem usg wykonują chyba tylko w poniedziałki.Generalnie jestem trochę rozczarowany całą wizytą bo liczyłem że cała sytuacja zostanie wczoraj jednoznacznie określona.Teraz mam jeszcze większy stres bo po pierwsze nie wiem nadal na czym stoję a po drugie muszę czekać kolejny tydzień na USG bo wykonane przeze mnie zostało delikatnie mówiąc olane a później jak się okaże to co najgorsze bóg wie ile na operację.Nie wiem co mam teraz robić.Czekać ? Szukać pomocy gdzie indziej prywatnie ? Generalnie załamać się idzie :( Pomóżcie moi mili coś.
Jarek79

Postprzez arek » 10 Kwi 2013, 11:55

Witaj Jarku!
Nasuwają mi się dwie propozycje, obydwie związane z osobą (przez wielu uważanego za) najlepszego urologa w kraju, który bardzo dużo mówi nt. raka jądra.
Poniżej możesz przeczytać jeden z jego artykułów.
http://www.malemen.pl/wojciech-rogowski.html
Na konsultację w sprawie RPLND leciałem do niego ponad 500 km zza Jeleniej Góry.
Teraz tak:
1. internet+telefon+nacisk na panią w rejestracji = i można próbować zarejestrować się prywatnie. JA tak zrobiłem..
2. Kiedy już pojechałem do niego, zasugerował, że w sprawach pilnych można podejść do kliniki. I to jest moja druga propozycja (tyle, że wiesz, on jest szefem oddziału, ciągle operuje (i to nawet takich celebrytów jak mąż Justyny Steczkowskiej - miał robione RPLND, a w mediach pisali, że miał raka kręgosłupa... Nie wszyscy mają odwagę otwarcie mówić nt raka jądra ;) )
Wracając do tematu - nie wiem jakie są szanse n to, że na oddziale zrobi Ci USG - raczej marne, ale wydaje mi się, że to byłby naprawdę dobry adres. Może po rozmowie każe Ci przyjść poza kolejnością prywatnie, czy gdzieś do przychodni... Nie doczytałem - skąd Ty jesteś? Daleko nasz do Warszawy, żeby tak się wozić? Jeśli będziesz chciał namiary na jego oddział to daj znać - postaram się odnaleźć (mam nadzieję, że jeszcze nie wyrzuciłem)
Pozdrwiam
Arek
Ostatnio edytowany przez arek, 10 Kwi 2013, 12:15, edytowano w sumie 1 raz
ca embryonale (pT1N0M0) >> rok obserwacji >> 4 BEP - 4 WSK Wroc. >> RPLND - MAGODENT
Awatar użytkownika
arek

Postprzez Jarek79 » 10 Kwi 2013, 12:12

Do Warszawy mam 60 km więc nie jest tak daleko.Jak możesz to daj mi w temacie lub na pw jakieś namiary na tego lekarza.Co do prywatnej wizyty to zawsze ona przyspiesza pewne procedury więc nieraz warto wydać parę złotych bo gra jest warta świeczki.Tylko pytanie kiedy ewentualnie on by dał radę postawić jednoznaczną diagnozę.
Jarek79

Postprzez Jarek79 » 10 Kwi 2013, 12:36

ECM gdzie doktor przyjmuje nie ma miejsc na kwiecień :( .Zostaje klinika gdzie pracuje na codzień.
Jarek79

Postprzez romi » 10 Kwi 2013, 12:49

Witaj
Wydaje mi się, że w CO-I źle Cię pokierowano, bo trafiłeś do onkologa. Ja ze swojej strony mogę napisać, że dwa razy syn był przyjmowany przez wyżej wymienioną Panią doktor i tak on jak i ja nie byliśmy zadowoleni z tych wizyt. Czegoś w tych wizytach brakowało, trudno powiedzieć czego, może jakiegoś nieuchwytnego kontaktu między lekarzem i pacjentem, może niepewność lekarza. Zupełnie inaczej wyglądają wizyty np. u Pana doktora Wiechno, czy kontakty z naszym nieocenionym ekspertem Figaro, czuje się klasę i wiedzę lekarza.
Pomysł Arka wydaje się sensowny i jeśli uda się skontaktować z doktorem Rogowskim to myślę, że Twoje problemy zostaną wyjaśnione.
http://www.pfeso.edu.pl/Konsultacje/uro ... iczna.html
http://eurocm.pl/lekarze/urologia.html
Pozdrawiam
romi

Postprzez Jarek79 » 10 Kwi 2013, 13:00

Tak też mi się wydaje że źle mnie pokierowanu ale z tego co się przed chwilą dowiedziałem dr Szymański to urolog tylko pytanie dlaczego nie zrobiono mi szybciej tego usg i co dalej.Iść"ścieżką" wyznaczoną przez CO-I bo przecież wiedzą z jakim problemem przyszedłem czy szukać gdzie indziej.Teraz dla mnie najważniejsze to trafić do dobrego urologa i bez znaczenia czy prywatnie czy państwowo.Niestety bez pomocy z waszej strony nie wiem gdzie uderzyć no teraz ewentualnie dr Rogowskigo będę jakoś łapał.Może któryś z ekspertów coś pomoże lub podpowie bo widzę ze niektórzy to lekarze.
Jarek79

PoprzedniaNastępna

Wróć do Metody terapeutyczne / dyskusja przypadków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 0 gości